Quorn
Quorn is gemaakt van een schimmeleiwit dat behoort tot de familie van de paddenstoelen. Omdat het weinig ijzer bevat is het geen volwaardige vleesvervanger.
Seitan
Deze vleesvervanger wordt soms tarwebiefstuk genoemd omdat het een mengeling van tarwe en water is. Seitan heeft een sponzige structuur en wordt in verschillende dingen verwerkt. Zo heb je broodbeleg, worstjes, burgers, gehakt,...
Tofu en tempeh
Zowel tofu als tempeh bestaan uit sojabonen. Tofu is eerder neutraal van smaak, tempeh is dan weer lichtzuur. Tofu kun je zowel gebakken als rauw eten.
Lopino
Lopino wordt gemaakt met het zaad van de lupineplant. Het lijkt wat op tofu, maar is droger en kruimeliger van structuur.
Falafel
Dit zijn gestampte kikkererwten of tuinbonen waar kruiden aan toegevoegd worden.
Bron:
* https://www.voedingswaardetabel.nl/nieuws/6/vleesvervangers-een-alternatief-voor-vlees/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten