woensdag 18 november 2015

Een paar zoogdieren op een rij

Een miereneter is een zoogdier dat voorkomt in Amerika. Het heeft een typische lange snuit en eet - hoe kan het ook anders - mieren en termieten.



De maki komt alleen voor op Madagaskar en de omliggende eilanden en behoort tot de familie van de halfapen. De ringstaartmaki kom je vaak in dierentuinen tegen.



De kiezerspinguïn is de grootste in zijn soort en leeft op Antarctica. De koningspinguïn bestaat ook, maar is net iets kleiner dan zijn soortgenoot. De kiezerspinguïn heeft in verhouding tot zijn lichaamsgewicht wel het kleinste ei van alle vogels!


Een bengaal is een soort kat. Het uiterlijk heeft ze van een wilde kat, maar dankzij haar karakter kan ze wel in huis gehouden worden. De bengaal is een eerder klein kattenras.


Een orinocodolfijn leeft in (Zuid-)Amerika en wordt ook wel boto genoemd.


Een Noord-Amerikaans rendier wordt een kariboe genoemd. Rendieren leven ook nog in Europa en Azië. Het is het huisdier van de toendra.


De gnoe legt in zijn leven heel wat kilometers af. Men spreekt ook van de blauwe, gestreepte of gewone gnoe. Deze zoogdieren behoren tot de holhoornigen.




Bronnen:
* http://helpdenatuur.jimdo.com/miereneters/
* http://www.dierennieuws.nl/wildlife/de-ringstaart-maki-2
* http://de-wnf-rangerclub.clubs.nl/nieuws/detail/267786_keizerspinguin-een-zuinig-eitje
* http://diertjevandedag.classy.be/zoogdieren/walvissen/tandwalvissen/familie_orinocodolfijnen.htm
* http://www.natureview.be/pages/03_op_stap/amerika/alaska-intro.html
* https://carlnoya.wordpress.com/tag/blauwe-gnoe/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten