maandag 21 januari 2019

Japanse soepjes

De Japanse keuken heeft ook al een tijdje zijn intrede in ons land gedaan. Zo eet iedereen wel eens sushi (behalve ik dan) en hoorden sommigen misschien al iets over sashimi. Ken je dit laatste recept met vis of schaaldieren niet, lees dan deze blogpost op Gietjes Weetjes nog eens opnieuw!

Vandaag wil ik het nog eens over Japan hebben want daar komt ook de misosoep vandaan. Deze soep bestaat uit dashi (bouillon) en miso (sojabonenpasta). De vaste bestanddelen worden met stokjes uit de soep gehaald, de rest wordt gewoon uit de kop leeggedronken. Er wordt dus (meestal) geen lepel gebruikt bij het eten van deze soep. Deze warme drank kan als voorgerecht of als onderdeel van het hoofdgerecht geserveerd worden, maar soms drinken de Japanners ook misosoep als ontbijt.


Bron: https://www.takeaway.com/be/foodwiki/japan/miso-soep/

Misosoep is één van de twee basissoepen uit de Japanse keuken. De andere is suimono, een heldere soep, waar er op het net bitter weinig over te vinden is. Zeker niet in het Nederlands. Maar ach, we kennen nu toch alweer het verschil tussen misosoep en suimono :).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten