dinsdag 15 januari 2019

Wakame, een zeewier dat tot de bruinwieren behoort

De voorbije weken had ik het al een paar keer over termen uit de Japanse keuken en daar doen we vandaag graag mee verder. Wakame is een zeewier dat tot de groep bruinwieren behoord. Het is een wier dat vooral in salades wordt gebruikt.

Op Wikipedia wordt het zeewier als volgt omschreven: Wakame heeft een olijfgroene tot bruine kleur. Het heeft een rubberachtig, lang, glad, enkelvoudig blad met golvende randen, dat tot bijna twee meter in lengte kan groeien. Het heeft een klein maar sterk vertakte ‘houvast’ en twee rijen kleine bladtrosjes, of sporofyllen, die net boven het ‘houvast’ groeien. 

Dit wier wordt onder meer in sushi verwerkt, maar groeit ook in heel wat andere werelddelen dan alleen maar in Azië. Zelfs in de Oosterschelde in België zou er wakame te vinden zijn.



Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Wakame

Geen opmerkingen:

Een reactie posten